Jij en

Jouw

hormonen.

Voel je beter in 10 stappen >>

Vraag mijn gratis e-boek aan

Van geleefd worden naar een licht en sprankelend leven.

Als gynaecologe heb ik ondertussen al 1000-en vrouwen ontmoet met ieder haar eigen unieke verhaal. Ze vielen ineens uit om iets kleins, voelden zich gestresst, zagen hun taille verdwijnen, waren moe, voerden strijd tegen het ouder worden of zaten ‘gewoon’ niet lekker in hun vel. Ze hadden vaak snacktrek, merkten dat hun menstruatiecyclus veranderde, wilden zwanger worden of kwamen juist net in de overgang. Ze waren, kortom, niet zo gelukkig, gezond, gezellig en productief als ze zouden willen. Terwijl ze nu juist zo graag iets moois van hun leven wilden maken.

Herkenbaar? Veel van deze klachten hebben met je hormonencocktail te maken. Jouw persoonlijke mix van bijvoorbeeld oestrogeen, testosteron, oxytocine, cortisol en serotonine. Je kunt je hormonen zelf voor een groot deel beïnvloeden. Met een heerlijke massage, goed eten, veel bewegen, slapen en ontspannen bijvoorbeeld. Ik geef je inzicht in jouw hormoonsamenstelling en bepaal samen met jou je eigen doelen en je eigen koers. In je persoonlijk vrouwenkompas, dat ik voor jou op maat maak, staat wat je zelf kunt doen om deze hormonen weer in balans te brengen. Simpele leefstijl tips, die je meteen thuis kunt toepassen. Ik help je graag om weer te sprankelen!

Verander je leefstijl. Verander je hormonen.

Het wetenschappelijk bewijs groeit: leefstijlinterventies (onder andere voeding, beweging, slaap en ontspanning) kunnen ziektes genezen. En, beter nog, voorkomen. Geïnspireerd door onder andere het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (TNO/LUMC), geef ik als gynaecologe in mijn behandelingen leefstijl de prominente plaats die ze verdient. Ik help vrouwen om de regie over hun gezondheid zelf in de hand te nemen. Daar worden zij blij van, en ik ook. Vrouwen zijn vaak verbaasd: “dat kleine veranderingen in m’n leefstijl zo’n groot effect kunnen hebben.” De hormooncocktail verandert, en dat voel en zie je.

“Ik kijk naar de hele vrouw.”

Als gynaecoloog analyseer ik de werking van je baarmoeder en de eierstokken met hun bijbehorende hormonen. Ook breng ik je levensloop en huidige leefstijl in kaart. Zo krijg ik een zo compleet mogelijk beeld van de oorzaken van je klachten en de oplossingen die het beste bij jou passen.

Ik leer je hoe je klachten zijn ontstaan en wat je zelf kunt doen om je beter te voelen. Het vrouwenkompas laat zien waar jouw sterke en je verbeterpunten liggen. Hiermee kun je direct thuis aan de slag.

dokter Ginny Chamorro

Volg drGYNN's 5 leefstijl stappen plan:

Voeding heeft veel invloed op je kwaliteit van je leven. Ik kijk naar groenten, vetten, suikers en snelle koolhydraten. En naar wanneer je eet, want eetmomenten zijn enorm belangrijk. Ook leg ik je uit waarom het belangrijk is om te stoppen met calorieën tellen. Meer.

Hoe zit het met je stress niveau? Neem je voldoende rust? Wat betekent het om voldoende rust te nemen? Meer.

Weet je waar je leven heen gaat? Het helpt een doel voor ogen te hebben. Jouw doel kan heel klein zijn, zoals het laten bloeien van je moestuin. Het gaat erom dat je zin hebt om je bed uit te komen. Meer.

Spreek weer eens af met die vriendin waar je altijd zo mee kan lachen. Je zult zien met hoeveel energie je terugkomt. Waar oxytocine (het knuffelhormoon) al niet goed voor is ...  Meer.

Beweeg je iedere dag voldoende? Het is makkelijker dan je denkt om kleine dingen te veranderen die je hierbij helpen. Neem de trap in plaats van de lift. Ga wandelen met je collega’s in plaats van een zittend werkoverleg. Meer.

Wil jij je beter voelen? 

Vraag het gratis e-boek aan "10 leefstijl tips voor vrouwen"